Lost In Simulation

 
Web lostinsimulation.blogspot.com

Gi planten et navn!Vi trenger hjelp av våre lesere til å gi navn til vår faste følgesvenn.

Planten er av arten aglaonema tilhørende Aracea-familien. På norsk går den under navnet Sjømannstrøst. Den kommer opprinnelig fra Filippinene og er en bunndekkeplante som ikke liker trekk og kulde. Den trenger lite lys og vanningsutgiftene er svært lave; dessuten er den lite utsatt for sykdom, og innsektsangrep er uhyre sjelden. Har man barn i nærheten må man imidlertid være oppmerksom på at den innneholder oksalsyre.

Grunnen til at vi gikk til innkjøp av denne spesifikke arten er at undersøkelser foretatt av NASA viser at denne planten er den som er best til å ta opp toxiner i luften og dermed er uovertruffen som luftrenser på arbeidsplassen. Rikshospitalet har gjennomført forsøk på hvordan denne planten bedrer innemiljøet, og konkluderte med en reduksjon i sykefraværet på opp mot 60%!

Men nå trenger altså planten et navn. Vi ber derfor våre lesere sende inn forslag på navn til gi.planten.navn@gmail.com.

Dersom vi får inn interessante forslag vil vi premiere våre lesere med den fascinerende og gripende historien om hvordan planten ble innkjøpt. Vi har lydopptak!