Lost In Simulation

 
Web lostinsimulation.blogspot.com

Enkelte holder seg hjemme

Etter å ha leste flere flotte reisebeskrivelser i fra Team Citibanks svar på Onkel Reisende Mack, føler den andre halvdelen av teamet seg forpliktet til å poste et lite innlegg som tegn på at også han beveger seg over Nidelven ved ujevne mellomrom.

For en tid tilbake tilbrakte jeg en helg ute i Guds frie natur, nærmere bestemt Haugastøl, i den anlending at jeg skulle lære en samling Bærumskids noen triks om hvordan man overlever på vinterfjellet. Dette er del av et prosjekt sponset av Bærum kommune, hvor målet er å gi Bærumskidsa et innblikk i alternative fritidsaktiviteter. For noen er dette første besøk i grisegrendte strøk. Det overordnede målet er å forberede kidsa på et liv utenfor Bærum, slik at overgangen ikke blir så stor dersom man en gang må krysse kommunegrensen for godt. Andre aktiviteter som gjennomføres er "Råning på Notodden" og "Harry-tur til Sverige".

Jeg deltok selv på dette opplegget for 12 år siden, da det ble gjennomført for første gang som et pilotprosjekt. Resultatet må kunne sies å ha vært relativt vellykket, men det er det vel strengt tatt ikke opp til meg å bedømme.

Som bildet under indikerer, preges opphold i snøhule av en blanding av skepsis og optimisme.